Έγινες πρόσφατα γονιός του πιο όμορφου μωρού στον κόσμο όλο? Συγχαρητήρια!

Μαζί μ’ όλη τη χαρά σου, άρχισαν όμως και οι ανησυχίες? Ηρέμησε..Μην ξεχνάς πως είσαι επίσης ένας υπεύθυνος κηδεμόνας ενός αξιολάτρευτου σκύλου.. και τα έχεις καταφέρει μια χαρά!


mother dog

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως το να έχεις σκύλο και μωρό στο σπίτι δεν είναι σωστό! Σε θεωρούν ανεύθυνο και επιπόλαιο, γιατί θέτεις την υγεία του μωρού σου σε κίνδυνο. Μήπως έχουν δίκιο?  Άραγε, οι τρίχες του σκύλου μπορεί να βλάψουν την υγεία του μωρού σου?

Όπως όλοι μας, έτσι και ο σκύλος μας έχει ένα αγαπημένο έπιπλο όπου περνά την ώρα του, είτε πρόκειται για την γωνιά που ηρεμεί και κοιμάται, είτε την περιοχή κάτω από το τραπέζι, είτε μια επιφάνεια εντός του σπιτιού. Δεν θα ήθελες όμως, σε καμία περίπτωση οι τρίχες του να κάνουν «παρέα» με το μωρό σου!

Δοκίμασε τη σκούπα Swiffer! Είναι η ιδανική λύση για την παγίδευση της σκόνης και των τριχών που συγκεντρώνονται στις πιο δύσκολες γωνίες. Εύχρηστη και ανθεκτική, παγιδεύει 3 φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες σε σχέση με την παραδοσιακή σκούπα.

baby dog

Παρόλα αυτά, η μελέτη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κουόπιο, της Φινλανδίας, προσπαθεί να καθησυχάσει τους γονείς, σημειώνοντας πως τα μωρά που μεγαλώνουν με ένα σκυλάκι στο σπίτι, έχουν κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους πολύ λιγότερες ωτίτιδες, κρυολογήματα και ιώσεις.

yorkie kid


Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να αφήσεις ανεξέλεγκτες τις τρίχες του σκύλου σου, αλλά να τις μαζεύεις και να προσέχεις ώστε να μεγαλώνει το μωρό σου σε ένα καθαρό και υγιές περιβάλλον.

καναπες σκονη σκυλος

Ξέρεις όμως, πως η τρίχα έρχεται παρέα με τον αγαπημένο σου τετράποδο φίλο. Το χνούδι, επιμένει να μένει στα έπιπλα, στο πάτωμα και εσύ καθαρίζεις και καθαρίζεις αλλά… Λοιπόν, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο για να εξαφανιστεί!

Για την αφαίρεση σκόνης ή τριχών, καθώς και για να αποφύγουμε τον διασκορπισμό τους σ΄όλο το δωμάτιο ή το σπίτι, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τα ηλεκτροστατικά πανάκια Swiffer. Οι ίνες τους παγιδεύουν τη βρωμιά και κατορθώνουν να αιχμαλωτίσουν έως το 75% των αλλεργιογόνων που περιέχονται στη σκόνη.
 

σκυλος παιδακι

Το γεγονός ότι το παιδί σας, θα μεγαλώσει με κατοικίδιο έχει πάρα πολλά και σημαντικά οφέλη για τη ζωή του που θα τα διαπιστώσεις πολύ σύντομα!