Ένα ταξίδι με τον σκύλο σας μπορεί να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές! Η συντροφιά του κατοικιδίου σας στο αυτοκίνητο μπορεί να ακούγεται ωραία ιδέα, δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε πως για ορισμένα ζώα, τα ταξίδια με το αυτοκίνητο δεν αποτελούν πάντοτε ευχάριστη εμπειρία.

Αρχικά βεβαιωθείτε για την καλή υγεία του σκύλου σας, όπως επίσης και για την χρονική διάρκεια του ταξιδιού σας. Βασικό σημείο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η διάθεση, η ιδιοσυγκρασία του ζώου. Αν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε τη συμβουλή του κτηνιάτρου.


dog terrier

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως για την ασφάλεια του σκύλου αλλά και τη δική σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε το κατοικίδιό σας, σ’ ένα ειδικό κλουβί(crate) το οποίο θα είναι καλά δεμένο με τη ζώνη ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Κάποιοι σκύλοι νιώθουν ασφάλεια μέσα σ’ αυτό. Αν θεωρείτε πως ο σκύλος σας δυσανασχετεί δοκιμάστε το ειδικό στηθόλουρο που συγκρατεί το ζώο σε πέντε σημεία -ώμους, θώρακα, ισχία- και συνδέεται με την κεντρική υποδοχή της ζώνης ασφαλείας, στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου.

dog car

Γνωρίζετε πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει,
 

 • Να έχετε μαζί σας νερό.
   
 • Να έχετε κάποιο παιχνίδι που αγαπά να παίζει ώστε να χαλαρώσει.
   
 • Μπορείτε να στρώσετε την αγαπημένη του κουβερτούλα για να αισθάνεται ακόμα πιο οικεία.
   
 • Τα παράθυρα του αυτοκινήτου να είναι ελαφρώς ανοιχτά ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας.
   
 • Εάν έχετε μεγάλο ταξίδι, θα πρέπει να κάνετε στάσεις περίπου κάθε δύο ώρες για να περπατήσει λίγο ο σκύλος και να ξεμουδιάσει.
   
 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε το χώρο του αυτοκινήτου καθαρό από τρίχες και σκόνες. Η σκόνη ενδέχεται να δημιουργήσει αλλεργίες και στους δυο σας, κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας! Χρησιμοποιήστε τα ηλεκτροστατικά πανάκια Swiffer, οι πυκνές τους ίνες παγιδεύουν τη βρωμιά και κατορθώνουν να αιχμαλωτίσουν έως το 75% των αλλεργιογόνων που περιέχονται στη σκόνη.
   
 • Μη τον ταΐσετε πολύ πριν το ταξίδι και καθόλου όσο το αμάξι είναι εν κινήσει. Τα σκυλιά είναι επιρρεπή στη ναυτία.Μη αφήσεις ποτέ τον σκύλο σου μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο και κυρίως όταν έχει έξω υψηλή θερμοκρασία. Ακόμα και με λίγο ανοιχτό παράθυρο, το αμάξι ζεσταίνεται πολύ γρήγορα και ο σκύλος μπορεί να αφυδατωθεί. Όπως επίσης, τον χειμώνα θα μετατραπεί σε ψυγείο και ο σκύλος σας θα παγώσει.