Όταν ήρθε ο σκύλος στη ζωή σου, περίμενες πως όλα θα είναι ακριβώς όπως πριν. Λάθος.. Έχει αποδειχτεί ότι η συμβίωση με έναν σκύλο, μειώνει την αρτηριακή πίεση, τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών, διώχνει το άγχος και πολλά ακόμα. Η ζωή με έναν σκύλο είναι υπέροχη και κάνει καλό στην υγεία σου!

δαλματιας


Κατά καιρούς όμως αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα με τις τρίχες του σκύλου σου. Ανάλογα με την εποχή, αυτό επιδεινώνεται. Έχεις κουραστεί να σκουπίζεις τρίχες και σκόνες, σ’ ολόκληρο το σπίτι. Για την καθημερινή καθαριότητα, η κοινή σκούπα δεν κάνει διότι οι τρίχες σηκώνονται στον αέρα. Δοκίμασε τη σκούπα Swiffer! Είναι η ιδανική λύση για την παγίδευση της σκόνης και των τριχών που συγκεντρώνονται στις πιο δύσκολες γωνίες χωρίς να διασκορπίζονται μέσα στο σπίτι. 

Sp_zoo swiffer

Η απώλεια της τρίχας σε κάποιους σκύλους δεν είναι μόνο καθαρά θέμα εποχής αλλά ο συνδυασμός της διατροφής, της περιποίησης του και η ράτσα του.

Όταν ο σκύλος τρέφεται σωστά, έχει ένα λαμπερό τρίχωμα που κατά κύριο λόγο βρίσκεται πάνω του και όχι στο πάτωμα ή στα ράφια του σπιτιού σας! Αν αγχώνεσαι και μόνο στην ιδέα ότι τα ράφια σου έχουν γεμίσει από χνουδωτές μπάλες, δοκίμασε τα ηλεκτροστατικά πανάκια Swiffer. Οι ίνες τους παγιδεύουν τη βρωμιά και κατορθώνουν να αιχμαλωτίσουν έως το 75% των αλλεργιογόνων που περιέχονται στη σκόνη.

yorkie fidel

Η εποχική αλλαγή τριχώματος στα σκυλιά γίνεται λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας και του φωτός και φτάνει στο κορύφωμά της δυο φορές τον χρόνο, Μάρτιο-Μάιο και Σεπτέμβριο-Νοέμβριο. Αυτό συμβαίνει για να προστατεύει τα ζώα από τις κάθε είδους κλιματολογικές συνθήκες, τόσο από το κρύο του χειμώνα, όσο και από τη ζέστη του καλοκαιριού.

Ορισμένα tips που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τον διασκορπισμό των τριχών σ’ ολόκληρο το σπίτι είναι:  
 

 • Χτένισε τακτικά τον τετράποδο φίλο σου.
   
 • Το κούρεμα του σκύλου σου.
   
 • Περιόρισε το λούσιμο του όπως και τους χώρους που επισκέπτεται μέσα στο σπίτι.
   
 • Ρίξε λίγο ελαιόλαδο στο φαγητό του!
   
 • Προσοχή στα παράσιτα, μακριά από τον σκύλο σου.
   
 • Εξέτασε το δέρμα του τακτικά για μικροτραυματισμούς, κοκκινισμένες περιοχές και εκζέματα.Αν τηρήσεις τα παραπάνω tips, τότε θα έχεις σίγουρα μειώσει την εμφάνιση της ανεπιθύμητης τρίχας, και τον διασκορπισμό της μέσα στο σπίτι.