Τώρα τελευταία το σπίτι σου έχει γεμίσει ασυνήθιστα, πολλές τρίχες.. Ο αγαπημένος σου καναπές, που τόσο λατρεύεις να χαλαρώνεις είναι πλέον «χνουδωτός»!

dog dog

Έπειτα γνωρίζεις πως το συχνό λούσιμο του σκύλου σου όχι μόνο δεν ωφελεί αλλά του δημιουργεί αλλεργίες λόγω των χημικών που περιέχουν τα σαμπουάν του εμπορίου.

Επιπλέον, τα σημεία γύρω από το ψυγείο σου και ιδίως στις γωνίες έχουν τούφες και σκόνη που δύσκολα καθαρίζεται.. Για την καθημερινή καθαριότητα του δαπέδου, η κοινή σκούπα δεν κάνει διότι οι τρίχες σηκώνονται στον αέρα. Γι αυτό τα ράφια σου έχουν γεμίσει.

Χρησιμοποίησε τη σκούπα Swiffer για να παγιδέψεις σκόνη και τρίχες, καθώς είναι 3φορές περισσότερο αποτελεσματική, εύχρηστη και ανθεκτική.


yorkie fidel2


Ένας ωραίος συνδυασμός για γρήγορη λύση και για να αποφύγεις τον διασκορπισμό τους σ΄όλο το δωμάτιο ή το σπίτι, είναι τα ηλεκτροστατικά πανάκια Swiffer που με την ειδική τους σύνθεση από πυκνές ίνες παγιδεύουν βρωμιά, σκόνη και τρίχες και κατορθώνουν να αιχμαλωτίσουν έως το 75% των αλλεργιογόνων που περιέχονται στη σκόνη.


dog bath


Αν κρίνεις πως οι τρίχες του σκύλου σου πέφτουν περισσότερο από ότι θεωρείς φυσιολογικό ή αναμενόμενο, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, ώστε να  περιορίσεις το πρόβλημα.
 

dog s

 • Το σαμπουάν που χρησιμοποιείς θα πρέπει να είναι κατάλληλο για τον δικό σου σκύλο. (ηλικία, ράτσα)
   
 • Το χειμώνα, η συχνότητα του μπάνιου, αν ζει μέσα στο σπίτι, είναι μια φορά τους δύο μήνες ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι μια φορά κάθε δέκα μέρες ή μια φορά το μήνα.
   
 • Πρόσεξε το φαγητό του, την ποιότητα και την ποικιλία στη διατροφή του.
   
 • Μην παραμελείς το χτένισμα και το κούρεμα, καθώς έτσι απομακρύνεις τις νεκρές τρίχες και αποφεύγεις τον διασκορπισμό σ’ όλο το σπίτι!
   
 • Αν ο σκύλος σου διακατέχεται από στρες, είναι μια πιθανή αιτία τριχόπτωσης(τριχόρροια).
   
 • Επικοινώνησε με τον κτηνίατρο σου για συμπληρώματα διατροφής με Ω3, Ω6 λιπαρά και βιταμίνη Ε, τα οποία ενισχύουν το τρίχωμα.

 

“Οι σκύλοι χάνουν τρίχωμα για πολλούς λόγους. Είναι μια φυσική διαδικασία γιατί μ’ αυτό τον τρόπο κρατούν το τρίχωμα και το δέρμα τους υγιές.”