cookie


Συστατικά:


2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως

1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1/2 φλιτζάνι φύτρο σιταριού

1/4 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου*

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μήλου, χωρίς ζάχαρη

1/2 κούπα ζωμό βοδινού κρέατος

Συνταγή barbecue sauce : 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας, και 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε barbecue sauce του εμπορίου χωρίς ζάχαρη.


Συστατικά για γλασάρισμα

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας barbecue sauce


Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. 
  • Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι σιταριού, με τη βρώμη και το φύτρο σιταριού ώστε να ενωθούν. Έπειτα ρίξτε το μείγμα του μπάρμπεκιου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, μήλου και τον ζωμό κρέατος μαζί. Ανοίξτε τη ζύμη έως 3εκατ.πάχος για να ψηθούν εύκολα.
  • Κόψτε τα σκυλομπισκότα στο αγαπημένο σας σχήμα.
  • Ψεκάστε ελαφρά με σπρέι αντικολλητικό το ταψί σας.
  • Ψήστε για 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και έπειτα αποθηκεύστε τα σ ένα γυάλινο βάζο.

cookie cookie jar


Για γλασάρισμα barbecue
:
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό και τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια, αλείψτε από πάνω τα μπισκοτάκια! (πριν το ψήσιμο).

Αποθήκευση: Διατηρούνται στο ψυγείο για 2εβδομάδες και στην κατάψυξη μέχρι και 6 μήνες. 

Καλή επιτυχία!!