Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά έλεγαν οι παλιοί και φαντάζομαι πως το ίδιο πιστεύεις κ εσύ! Ο σκύλος σου όμως? Ναι, είναι όμορφο να μοιράζεσαι το σπίτι σου μαζί του. Σου προσφέρει πολλές στιγμές χαράς και τόσα συναισθήματα που δεν χωρούν όλα μέσα σ’ αυτό εδώ το κείμενο.

Τι γίνετε όμως όταν, έρθει η στιγμή να καθαρίσεις το σπίτι και ο σκύλος σου κάνει τα δικά του? Αν ανήκεις στην κατηγορία των ιδιοκτητών που έχουν εκπαιδεύσει τον σκύλο τους, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά για εσένα. Οι βασικές εντολές έχουν γίνει γνώση και των δυο σας και όλα θα κυλήσουν ομαλά!

Αν πάλι δεν είσαι σ αυτή την κατηγορία εμείς βρήκαμε κάποια μικρά tips που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσεις τον σκυλάκο σου! 

Αρχικά, σου παραθέτω δύο βασικές εντολές

  • Μείνε
  • Κάτσε

Αυτές οι μαγικές λέξεις, θα σας βοηθήσουν και τους δυο, ώστε να έχετε μια ήρεμη και ευχάριστη καθημερινότητα. Πώς όμως θα καταφέρεις να συνδυάσεις την καθαριότητα με την εκπαίδευση?


Θα ήταν πολύ σοφό εκ μέρους σου, να ξεκινήσεις με την εντολή «κάτσε» καθώς ο σκύλος έχει την συνήθεια αυτή από μόνος του. Κράτησε μια λιχουδιά ακριβώς πάνω από τη μύτη του (όχι πολύ ψηλά γιατί μπορεί να πηδήξει). Πες του «κάτσε» με ξεκάθαρο και σχετικά ευχάριστο τόνο.

Στη φάση αυτή μπορείς να ξεσκονίσεις εύκολα και γρήγορα ράφια και βιβλιοθήκες, με το μαγικό φτερό Swiffer, καθώς οι ίνες του μαγνητίζουν και παγιδεύουν τη σκόνη και τις τρίχες καλύτερα από ένα παραδοσιακό ξεσκονόπανο.swiffer wipes

 

Έπειτα, μετακίνησε τη λιχουδιά προς τα αυτιά του. Αμέσως μόλις κάτσει δώσε του τη λιχουδιά και πες του με επαινετικό και ιδιαίτερα ευχάριστο τόνο «μπράβο κάτσε».

Επανάλαβε την άσκηση 5-6 φορές μέσα στην ημέρα. Όταν αρχίσει να μαθαίνει και να βελτιώνεται, αραίωσε τη συχνότητα επιβράβευσης με λιχουδιά.


doggy


Αφού έχεις εδραιώσει αυτή την εντολή, συνεχίζεις με το «μείνε» που είναι ότι πολυτιμότερο, γιατί έτσι μπορείς να λειτουργήσεις ελεύθερα στο χώρο. Επιλέγεις πού θέλεις να παραμείνει ο σκύλος σου ακίνητος και του λες «μείνε», ενώ έχεις το ένα χέρι σου σηκωμένο σαν να γνέφεις «στοπ» για 1-2 δευτερόλεπτα. Πες του «μπράβο μείνε» με χαρούμενο τόνο και επιβράβευσέ τον!

Η εντολή θεωρείται επιτυχής όταν ο σκύλος δεν μετακινείται καθόλου από την αρχική του θέση.  Μπορείς να δυσκολέψεις την άσκηση σκουπίζοντας γύρω του - ξέρω είναι λίγο τρελό γιατί όλοι οι σκύλοι παίζουν μ’ αυτό!

Μια ηλεκτρική σκούπα θα τον εκνευρίσει από το θόρυβο που κάνει, δεν θα μπορεί να ακούει την εντολή σου καθώς ο θόρυβος θα καλύπτει τη φωνή σου και εσένα δεν θα σε ωφελήσει γιατί θα διαχέει τη σκόνη κ τις τρίχες παντού!
Δοκίμασε την σκούπα Swiffer, είναι η ιδανική λύση για την παγίδευση της σκόνης και των τριχών που συγκεντρώνονται στις πιο δύσκολες γωνίες. Εύχρηστη και ανθεκτική, παγιδεύει 3φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες σε σχέση με την παραδοσιακή σκούπα.

dog cleaning kit


Τέλος, αν θέλεις να κάνετε παρέα την καθαριότητα, μπορείς να του μάθεις την εντολή «μαζί» ή «δίπλα μου» ώστε να μετακινήστε στο χώρο μαζί. Ξεκινάς λοιπόν, έχοντας από την μια μεριά, μια λιχουδιά για τον σκύλο σου, και από την άλλη το κατάλληλο εργαλείο για το ξεσκόνισμα. Τον αφήνεις να μυρίσει την λιχουδιά κ του λες «δίπλα μου» ή «μαζί μου» όποια λεκτική εντολή σου κάνει. Εκείνος θα σε ακολουθήσει πιστά και εσύ θα ξεσκονίσεις γρήγορα και με άνεση γιατί θα έχεις στα χέρια σου τα ηλεκτροστατικά πανάκια Swiffer που με την ειδική τους σύνθεση παγιδεύουν βρωμιά, σκόνη και τρίχες στο λεπτό! Μην ξεχάσεις να τον επιβραβεύσεις για την υπακοή του!!

Θυμήσου πως: «Η εκπαίδευση πρέπει να είναι διασκέδαση!! Κάνε τα μαθήματα ευχάριστη εμπειρία, δίνοντας στο σκύλο χρόνο για παιχνίδι κατά τη διάρκεια τους».

«Το Swiffer είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, το οποίο ειδικά σε όσους έχουν ζωάκια αποδεικνύεται σωτήριο για να γλιτώνουμε από τις τρίχες, χωρίς πολύ κόπο!»