Πόσοι από εμάς δεν έχουμε πάει επίσκεψη σε φιλικό σπίτι που διαθέτει σκύλο.. Άλλοτε μόνοι μας, άλλοτε με τον σκύλο μας.

Το κάλεσμα ήταν για το Σάββατο και σκέφτηκα πως, αφού η Πούπα δεν βρίσκεται σε οίστρο, ευκαιρία να πάμε παρέα! Έτσι κ έγινε λοιπόν..

Ξεκινήσαμε την βόλτα μας με την πιο ευχάριστη διάθεση αφού είχαμε αφιερώσει στο παρελθόν αρκετό χρόνο ώστε να συνηθίσει να μπαίνει μόνη της και με χαρά στο αυτοκίνητο, κάνοντας μικρές και καθημερινές βόλτες. Είμαστε λοιπόν γεμάτες ενθουσιασμό γι αυτή την μικρή απόδραση, έχοντας προνοήσει πολλά.. Αρχικά το αυτοκίνητο έλαμπε από καθαριότητα. Τώρα που η άνοιξη οργιάζει και οι αλλεργίες επίσης, σκέφτηκα να αποφύγω σκόνη και τρίχες εντός. Πέρασα γρήγορα-γρήγορα με τα μαγικά πανάκια του Swiffer όλο το σαλόνι και τα καθίσματα, αφού με την ειδική τους σύνθεση παγιδεύουν έως το 75% των αλλεργιογόνων που περιέχονται στη σκόνη.

Φανταστικό!

dog white

Φτάσαμε στον προορισμό μας σχετικά γρήγορα, και εύκολα! Η Πούπα συνάντησε γι ακόμη μια φορά τον αγαπημένο της φίλο, Ρόκι, ένα όμορφο λευκό Λαμπραντόρ και εγώ την φίλη μου που τόσο είχα πεθυμήσει. Μπαίνοντας στον χώρο του σπιτιού, η μυρωδιά του Ρόκι ήταν διάχυτη παντού. Σκέφτηκα προς στιγμήν, ότι το ίδιο θα ισχύει και στο δικό μου.. Αποκλείεται, την Πούπα την έχω εκπαιδεύσει τουλάχιστον στα βασικά και το σπίτι μου μυρίζει όμορφα! Ή μήπως όχι? Θα το ελέγξω άμεσα..

Καθώς τα σκυλάκια μας έπαιζαν στον κήπο, παρατηρούσα πόσο χαρούμενα ήταν! Τι πιο όμορφο να βλέπεις τον σκύλο σου ευτυχισμένο να παίζει ανέμελα στο γρασίδι.

dog playing

Η μυρωδιά του καφέ με οδήγησε στην κουζίνα του σπιτιού, όπου η φίλη μου ετοίμαζε τα σχετικά ξέρετε συνοδευτικά.. Αφού καθίσαμε να απολαύσουμε τον καφέ, δεν άργησε το μάτι μου πέσει πάνω σε κάτι ύποπτο, γύρω από το ψυγείο..  Ναι, μια μπάλα τριχών με περιτύλιγμα από σκόνη! Είναι ένα από τα συνηθέστερα σημεία όπου μπορεί να βρει κανείς τρίχες αφού δύσκολα χωρά μια κοινή σκούπα για να τα μαζέψει.

 


Πρότεινα στη φίλη μου, την σκούπα Swiffer! Είναι η ιδανική λύση για την παγίδευση της σκόνης και των τριχών που συγκεντρώνονται στις πιο δύσκολες γωνίες. Εύχρηστη και ανθεκτική, παγιδεύει 3 φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες σε σχέση με την παραδοσιακή σκούπα. Έπειτα και καθώς η ώρα περνούσε ευχάριστα συζητώντας τα δικά μας.. ξάφνου η Πούπα ήρθε στα πόδια μου, έχοντας στο στόμα της ένα μπαλάκι. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στο κάλεσμά της για παιχνίδι, εξάλλου δεν είχα ασχοληθεί καθόλου μαζί της για ώρα! Βγήκα λοιπόν να παίξω μαζί της. Ο Ρόκι είχε ξαπλώσει στη γωνιά του, και μετρούσε τις ανάσες του!


Η απογευματινή μας επίσκεψη στέφθηκε με επιτυχία!! Δεν κάναμε καμία ζημιά στο ξένο σπίτι, δεν λερώσαμε πουθενά και πάνω απ’ όλα το χαρήκαμε εξίσου όλοι μας! Γι αυτό και την επιβράβευσα λέγοντας της «μπράβο» αφού έχουμε εκπαιδευτεί σ’ αυτή την εντολή και δίνοντας της, την αγαπημένη της λιχουδιά! Περήφανη «μαμά»..