Όλοι όσοι έχουμε σκύλο στο σπίτι μας ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εκείνον, να έχει το «χώρο» του. Πολλές φορές τον βρίσκουμε να κοιμάται στο κρεβάτι μας ή στον καναπέ και προσπαθούμε να του κόψουμε αυτή τη συνήθεια..
Βρήκαμε τη λύση!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι :

  • Ένα παλιό λάστιχο αυτοκινήτου
  • Μπογιά ή σπρέι μπογιάς (που να βάφει λάστιχο)
  • Κομματάκια από τσόχα (σαν αυτά που βάζουμε στα έπιπλα)
  • Ένα μαξιλάρι για την βάση
  • Μια βούρτσα με σκληρή τρίχα (για να καθαρίσουμε το λάστιχο)Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσουμε το ελαστικό από σκόνες και βρωμιές που πιθανόν να έχει, διαφορετικά η μπογιά δεν θα πιάσει σωστά. Δώστε προσοχή στα μικρά πετραδάκια που μπορεί να έχουν κολλήσει στα κενά. Μια βούρτσα με σκληρή τρίχα σε συνδυασμό με σαπουνάδα θα μας βοηθήσει να το καθαρίσουμε επιμελώς. Αφού πλύνουμε καλά το ελαστικό, το αφήνουμε να στεγνώσει στον ήλιο. 

dog bed2


Μόλις είναι τελείως στεγνό ξεκινάμε να βάφουμε, αφήνοντας κάποια εκατοστά απόσταση από το ελαστικό κ από εμάς. Μια συμβουλή που θα βοηθήσει, είναι να το χωρίσετε νοητά σε τμήματα έτσι ώστε μόλις στεγνώνει η μια μεριά να προχωράτε στην επόμενη. Με αυτό τον τρόπο το ελαστικό θα έχει βαφτεί όμορφα.

dog bed3

Αφού ολοκληρώσαμε την διαδικασία αυτή, που είναι η πιο δύσκολη, τοποθετούμε στη βάση του ελαστικού τις τσόχες για να προστατεύσουμε  το πάτωμα μας αλλά και το χρώμα του ελαστικού. Τέλος, ανάλογα με το ελαστικό επιλέξτε ένα μαξιλάρι ανάλογου μεγέθους για να προσαρμοστεί καταλλήλως. Είστε έτοιμοι!!

Extra tips:

  • Για να διατηρήσουμε το κρεβάτι του σκύλου μας καθαρό, αρκεί να αερίζουμε καθημερινά το μαξιλάρι ή το ριχτάρι  στον ήλιο, αφού είναι η φυσική ασπίδα ενάντια στα ακάρεα.
  • Να χτενίζετε τακτικά τον τετράποδο φίλο σας, έτσι ώστε να μαζεύετε λιγότερες τρίχες από το σπίτι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χτένα καλυμμένη με νάιλον κάλτσα, που απομακρύνει αποτελεσματικά τις νεκρές τρίχες.

     

Καλή επιτυχία!