Η μεταφορά με πλοίο ίσως είναι πιο εύκολη και καθόλου κουραστική και για τους δυο σας! Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, αφού όσο κι αν ζυγίζει ο σκύλος σου μπορεί να ταξιδέψει μαζί σου.

sailor dog2

Ανάλογα βέβαια κ με την εταιρεία που ταξιδεύεις υπάρχουν νόμοι κ κανόνες. Οι βασικές αρχές όμως σύμφωνα με το ΠΔ Άρθρο 101/1973, 61Α ΦΕΚ 31/03/95 είναι οι εξής:

  • Τα επιβατηγά πλοία άνω των 25 μέτρων πρέπει να διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την παραμονή κατοικίδιων ζώων που ταξιδεύουν με τους ιδιοκτήτες τους, επιβάτες. Τέτοιοι χώροι πρέπει να υπάρχουν ποσοστιαία ανάλογα με το μέγεθος του πλοίου. Υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι/κλουβιά με σκεπή στο κατάστρωμα. Οι ιδιοκτήτες είναι υπεύθυνοι για την τροφή των κατοικίδιων τους.

πλοιο και σκυλος

  • Άτομα με ειδικές ανάγκες που συνοδεύονται από ειδικά εκπαιδευμένα ζώα με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά εν ισχύ επιτρέπετε να συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους σε όλους τους χώρους του πλοίου.

  • Μπορείς να έχεις το κατοικίδιο μαζί σου στο κατάστρωμα  αλλά απαγορεύεται να το αφήσεις μόνο του στο κατάστρωμα. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο το κατοικίδιο σου ενοχλεί άλλους επιβάτες που ταξιδεύουν στο ανοιχτό κατάστρωμα θα πρέπει να μεταφερθεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για ζώα.

sailor dog1

Και μ’ αυτό τον τρόπο μεταφοράς, θα πρέπει να έχεις μαζί σου το βιβλιάριο υγείας του σκύλου σου καθώς και να έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο ηλεκτρονικό μικροτσίπ-ταυτότητα.

Tip: Όσο για τα ταξίδια εξωτερικού απευθυνθείτε στην εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Καλό σας ταξίδι!