Ήρθε η στιγμή να ταξιδέψεις, να φύγεις από τον θόρυβο της πόλης, να ηρεμήσει το μυαλό σου!! Έχεις την άδεια έτοιμη όπως κ την βαλίτσα σου! Για τον σκύλο σου όμως αναρωτήθηκες αν μπορεί να σου κάνει παρέα στο ταξίδι που σχεδίασες?

train dog 2

Ας υποθέσουμε ότι ταξιδεύεις με τρένο..Τί γνωρίζεις σχετικά με την πολιτική της εταιρείας? Εμείς βρήκαμε κάποια βασικά σημεία που θα πρέπει να μάθεις.

Σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας Νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς ή βοήθειας (Ν. 4039/2012 και Ν. 4235/2014, καθώς και των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων), τα ζώα(σκύλοι, γάτες, πουλιά, κλπ. εξαιρούνται τα ερπετά) γίνονται  γενικά δεκτά για μεταφορά στις αμαξοστοιχίες και στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εφόσον:

 • Οι σκύλοι να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση και συνοδεύονται πάντοτε από τον κάτοχό τους.
   
 • Η μεταφορά τους δεν είναι αντίθετη προς το γενικότερο ισχύον Νομοθετικό Πλαίσιο.
   
 • Να διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ενημερωμένο.
   
 • Τα μεταφερόμενα ζώα συντροφιάς είναι τοποθετημένα σε κλουβί ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, με εξαίρεση  τους σκύλους βοήθειας τυφλών, οι οποίοι δεν τοποθετούνται σε κλουβί και μεταφέρονται με λουρί και χωρίς φίμωτρο.
   
 • Τα συνοδευόμενα ζώντα ζώα μεταφέρονται σε ασφαλές κλουβί  μεταφοράς στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με μέγιστη διάσταση: α)118 Χ 76 Χ 88 εκ. για τις αμαξοστοιχίες με σκευοφόρο η οποία διαθέτει κλιματισμό και πρόσβαση στον ιδιοκτήτη παρουσία του Προϊσταμένου αμαξοστοιχίας. β) 50 Χ 40 Χ 70 εκ. για τις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες γ) 50 Χ 40 Χ 35 εκ. για τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

train 1

Στα συνοδευόμενα ζώα συντροφιάς δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κυλικεία των αμαξοστοιχιών. Η πρόσβαση στα κυλικεία των αμαξοστοιχιών επιτρέπεται μόνο στους σκύλους βοήθειας τυφλών.

Επειδή η
trainose έχει αρκετούς περιορισμούς όσο αναφορά το ταξίδι με τον σκύλο μας, μπορείτε να μπείτε στο site του οργανισμού και να ενημερωθείτε σχετικά με ποια δρομολόγια επιτρέπονται τα ζώα συντροφιάς, ποιες θέσεις σας παρέχονται, (πχ στα λεωφορεία της εταιρείας δίνονται μόνο οι 5 τελευταίες θέσεις) τις διαστάσεις των κλουβιών που πρέπει να διάθετε και πολλά άλλα.

Καλό σας ταξίδι!!