Τώρα που η ζέστη του καλοκαιριού έχει φτάσει στα ανώτερα επίπεδά της, καλό θα ήταν να προσέξεις λίγο παραπάνω τον σκύλο σου και τη θερμοκρασία του σώματός του. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά tips..

dog frozen treat

Όταν θέλεις να τον επιβραβεύσεις για κάτι που έχει κάνει, δώσε του μια κρύα λιχουδιά!! Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που διαθέτει, θα τον βοηθήσει να ρίξει την θερμοκρασία στο σώμα του και να την ευχαριστηθεί ακόμα περισσότερο! Προσοχή στην ποσότητα της τροφής αλλά και στην ποιότητα.

Προσπάθησε να κρατήσεις τον σκύλο σου μέσα στο σπίτι τις πιο ζεστές μέρες, με κλιματισμό/ανεμιστήρα. Ένας σκύλος εκτός σπιτιού με 40°C θα υπέφερε και θα πάθαινε θερμοπληξία!! Η θερμοκρασία του σώματος των σκύλων κυμαίνεται μεταξύ 38,3 και 39,4 βαθμούς Κελσίου. Να έχεις πάντα τον σκύλο σου κάπου που η θερμοκρασία του χώρου να μην ξεπερνάει την ανώτερη τιμή (39,4).

shar pei dog

Ακόμα και το καλοκαίρι οι σκύλοι χρειάζεται να παίξουν και να τρέξουν!! Καλό θα ήταν αυτό να γίνεται πολύ νωρίς το πρωί που η θερμοκρασία δεν έχει ανέβει επικίνδυνα ακόμα ή αργά το βράδυ. Εάν υπάρχει κοντά παραλία, η καλύτερη άσκηση για το καλοκαίρι είναι ένα καλό μπάνιο.

dog water

Κράτησε τον σκύλο σου ενυδατωμένο. Αυτό είναι αρκετά προφανές, αλλά χρειάζεται διαρκή έλεγχο και προσοχή να είναι πάντα γεμάτο το μπολ του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα σκυλιά πίνουν σχεδόν την τριπλάσια ποσότητα νερού όταν ζεσταίνονται. Επίσης να πλένεις συχνά τα μπολ νερού και φαγητού γιατί αναπτύσσονται βακτήρια!

Έχεις παρατηρήσει σίγουρα ότι όταν πιάνουν οι ζέστες, τα σκυλιά προτιμούν να ξαπλώνουν με την κοιλιά τους σε δροσερά δάπεδα. Εάν λοιπόν δεν έχουν πρόσβαση σε πλακάκια/μάρμαρα ή είναι έξω, βρέξε μια πετσέτα και άπλωσέ την στο δάπεδο. Αλλιώς βρέξε ελαφρώς την κοιλιά του. 

Είναι καλό να βουρτσίζεις τον σκύλο σου συχνά. Απομακρύνοντας το νεκρό τρίχωμα βοηθάς τον αέρα να κυκλοφορεί στο δέρμα του.

dog piscine 
Εάν έχεις την δυνατότητα, μπορείς επίσης να αγοράσεις μία μικρή πλαστική πισίνα. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, αρκεί να μπορεί ο σκύλος να ξαπλώνει μέσα. Γέμισε την με πέντε πόντους νερό. Οι περισσότεροι σκύλοι θα ξάπλωναν μέσα για να δροσιστούν.


Μην αφήνεις ποτέ τον σκύλο σου στο αυτοκίνητο.