«Ας βρούμε ένα όνομα γι αυτό το όμορφο σκυλάκι..» σκέφτεσαι, σκέφτεσαι αλλά η κασίδα σου δεν κατεβάζει τίποτα! Όλα σου φαίνονται αστεία και ανόητα! Μα τέτοια όμορφη φατσούλα και να μην έχει ένα όνομα που να το χαρακτηρίζει?

Επίλεξε με βάση τα παρακάτω, για να λύσεις πιο γρήγορα αυτή την σπαζοκεφαλιά!

dog 1
Μικρό όνομα
Ιδανικά, τα ονόματα σκύλων θα πρέπει να είναι μονοσύλλαβα ή δισύλλαβα και να περιέχουν κάποιο εύηχο σύμφωνο. Κι αυτό για να καταλαβαίνει εύκολα και γρήγορα ο σκύλος μας ότι τον καλούμε! Αλλά και για εμάς, να μη δυσκολευόμαστε κάθε φορά θα προφέρουμε το όνομά του. Δεν μπορείς να ονομάσεις τον σκύλο σου Αριστείδη, μόνο και μόνο γιατί ήταν δίκαιος! (βλ. Αριστείδης ο δίκαιος, Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός)

Ονόματα εντολών
Προσοχή, μην επιλέξετε όνομα που παραπέμπει σε κάποια εντολή..εκεί θα μπερδευτείτε και οι δυο! Οι σκύλοι δεν αναγνωρίζουν την ακριβή σημασία της λέξης αλλά αντίθετα αντιλαμβάνονται τη λέξη με βάση τη συχνότητα! Οπότε, αν χρησιμοποιήσετε την εντολή μη, μην δώσετε το όνομα Μίμης!

dog 2

Με βάση τη ράτσα

Ορισμένοι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως κάποιες ράτσες έχουν και τον δικό τους κατάλογο ονομάτων! Έτσι για παράδειγμα, ένας σκύλος Husky δεν θα μπορούσε να ονομαστεί Μπούμπης.. όπως επίσης και ένα Pit bull να ονομαστεί Μίκης!!  Λογικό αν το φανταστείς κιόλας..

Με βάση το σύμφωνο
Είναι έξυπνο να του δώσετε ένα όνομα που να αρχίζει με ένα σύμφωνο «επιβλητικό». Λέγοντας επιβλητικό εννοούμε, τα κ, π, ρ, μπ, ντ, σ, κ.α. Το όνομα του είναι μια εντολή για εκείνο, αφού στο άκουσμά του, θα τρέξει προς το μέρος σας.

Θα το καλείτε δημόσια
Κάποιοι δίνουν στα σκυλιά τους αστεία ονόματα και όταν βρίσκονται μέσα στον πλήθος διστάζουν να καλέσουν τον σκύλο τους, αφού ντρέπονται και οι ίδιοι! Επίσης, μην χρησιμοποιήσετε κάποιο όνομα που έχει διφορούμενη σημασία. Σκεφτείτε πως  σ’ ένα πάρκο σκύλων, ένα κοινό και συνηθισμένο όνομα θα φέρει μπροστά σας πολλά διαφορετικά σκυλάκια..

dog 6

Κάντε τεστ

Μπορείτε να τεστάρετε το όνομα για κάποιες μέρες μέχρι να το επιλέξετε. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις του σκύλου σας και αποφασίστε! Πώς του φαίνεται άραγε? Του ταιριάζει? Δεν ντρέπεται και δεν το αγνοεί..? Μήπως δεν ταιριάζει και σ’ εσάς? Βρείτε κάτι άλλο που να αρέσει και στους δυο! Απλά αποφασίστε σχετικά γρήγορα γιατί στο τέλος δεν θα έχει κανένα όνομα ο σκύλος σας!

Ό,τι και να σας προτείνουν, το όνομα του σκύλου σας είναι θέμα προσωπικού γούστου και της στιγμής.. Εγώ τον σκύλο μου τον φώναζα Fidel και ήταν ένα Yorkshire terrier. Δεν ήταν επιλογή με βάση το ιστορικό πρόσωπο του Φιντέλ Κάστρο όπως όλοι νόμιζαν, αλλά λόγω του ότι fidele σημαίνει πιστός!  Ένας φίλος τον σκύλο του, τον έλεγε Bruno και ήταν shar pei.. Πάντως αν επέλεγα τώρα όνομα σκύλου και δη αρσενικό θα το έλεγα Fabio.. μην αναρωτιέστε γιατί! Είπαμε, είναι θέμα υποκειμενικό!

Η επιλογή δική σας!!