Μια ζεστή και ξηρή μύτη σηματοδοτεί πυρετό. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο τελικά? Η θερμοκρασία και η υγρασία στη μύτη του σκύλου σας δεν έχει να κάνει με την υγεία του, λένε οι κτηνίατροι. Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν έχει πυρετό, είναι να μετρήσετε τη θερμοκρασία του (συνήθως με ένα πρωκτικό θερμόμετρο). Θα πρέπει να είναι 37.7°C με 39.2°C. Ο πιο εύκολος τρόπος για να σας πει ο σκύλος σας αν είναι άρρωστος, είναι η διάθεσή του για φαγητό ή κατά πόσο είναι ενεργός ως συνήθως. Άλλα συμπτώματα της ασθένειας είναι ο εμετός, η διάρροια, η ούρηση περισσότερο ή λιγότερο συχνά από το φυσιολογικό, ο βήχας και το φτάρνισμα.

Το ωμό κρέας είναι η καλύτερη δίαιτα για τα σκυλιά.
Αυτό μπορεί να ακούγεται καλό στη θεωρία. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είναι μια μη ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να είναι επικίνδυνη. Μια ακατέργαστη τροφή, όπως το ωμό  κρέας μπορεί να δώσει στα σκυλιά μικρότερη ποσότητα ασβεστίου και  θρεπτικών συστατικών από αυτή που έχουν ανάγκη. Το ωμό κρέας είναι επίσης επικίνδυνο γιατί μπορεί να μεταφέρει επιβλαβή βακτήρια, ασθένειες και παράσιτα.

Τα σκυλιά δεν μπορούν να αφομοιώσουν τροφές με κατεργασμένα δημητριακά και σιτηρά. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο?
Τα κατεργασμένα δημητριακά και σιτηρά, όταν είναι προ-μαγειρεμένα ενισχύουν τη διατροφή του σκύλου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας σχετικά με το πόσο καλό θα κάνουν στον σκύλο σας τέτοιες τροφές και από πού θα τις προμηθευτείτε. Τα σκυλιά είναι παμφάγα και τα δημητριακά όπως και τα σιτηρά είναι ένα υγιές μέρος της διατροφής τους.

Θα πρέπει να ταΐζετε τον σκύλο σας σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας του προϊόντος.
Η ετικέτα είναι απλά ένα σημείο εκκίνησης. "Ένας εξαιρετικά δραστήριος σκύλος ή ένας σκύλος με ένα με υψηλό μεταβολισμό μπορεί να απαιτήσει περισσότερη τροφή από την αναγραφόμενη δοσολογία. Εξίσου και ένας λιγότερο δραστήριος σκύλος θα χρειαστεί λιγότερη τροφή έτσι ώστε να μην γίνει υπέρβαρος, τονίζουν οι κτηνίατροι. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας τι είναι σωστό για το σκύλο σας. Για να καταλάβετε αν ο σκύλος έχει ένα υγιές σωματικό βάρος, θα πρέπει να είστε σε θέση να αισθάνεστε εύκολα τα πλευρά του κάτω από το δέρμα.